Tort cu crema de ness si vanilie

Postat de deyutzky in Torturi
9 Mar 2014 | 16338 vizualizari
Tort cu crema de ness si vanilie

ideea apartine Bucatareselor Vesele, insa eu am schimbat reteta blatului si am adaugat in plus crema de vanilie...a iesit o bunatate!!

Ingrediente

  • Blat (cu diam 26 cm):
  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte caldut
  • 90 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de vanilie:
  • 350-400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de ness:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata menaj
  • 3 plicuri de ness
  • Sirop:
  • 300 ml cafea indulcita dupa gust
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri lapte
  • Decor:
  • coacaze rosii

Mod de preparare

Este depreferat sa se inceapa cu crema de ness inainte cu o zi de a pregati tortul, pentru a sta la rece suficient timp.

Crema de ness: 

Se pun intr-un ibric pe foc mic, frisca, ciocolata si nessul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Atentie! Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere! Se lasa la racit apoi se da la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Dupa ce s-a racit complet, se mixeaza timp de cateva minute pana cand crema se intareste. Se mai da inca 1 ora la frigider.

Intre timp ne ocupam de blat:

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si praful de copt.

Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.

Dam ciocolata pe razatoarea mare si o adaugam in compozitia obtinuta amestecand cu o lingura.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi (se poate coace si toata compozitia dupa care se taie in 3, dar eu prefer sa le coc separat pentru ca se racesc mai repede).

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.

Dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10 minute pana cand trece testul cu scobitoarea iar suprafata devine lucioasa.

La fel procedam si cu celelalte 2 foi.

Crema de vanilie: 

Se pune laptele intr-un vas la foc mic. In alt vas se amesteca galbenusurile si se toarna peste lapte.

Intr-un bol punem cateva linguri de lapte, zaharul si amidonul si amestecam bine.

Cand laptele este fierbinte adaugam peste el aceasta compozitie putin cate putin si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa. 

Punem acum si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Glazura: 

Se amesteca frisca cu ciocolata la foc mic pana cand se obtine o glazura fina.

Asamblare:

Asezam pe un platou prima foaie din blat, o insiropam cu cafeaua pregatita si intindem un strat din crema de ness.

Adaugam a2a foaie, o insiropam si intindem crema de vanilie.

Adaugam a3a foaie, o insiropam si imbracam tortul intr-un strat fin de crema de ness.

Dam tortul la rece pana cand crema se intareste. Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu crema de ness si coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 23:48
frumos
la 10.03.2014, 04:56
e super
la 10.03.2014, 07:25
yamiiiiiiiii
la 10.03.2014, 08:06
super...
la 10.03.2014, 08:21
Daca e cu crema de ness, e pe placul meu sigur!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking