Ingrediente
pentru blat
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 60 g unt topit și răcit
- 150 g făină
- 2 linguri cu vârf de amidon
- o linguriță de praf de copt
- 50 g cacao- pentru blat și decor
- o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe cu vârf de amidon
- scorțișoară
- o cutie de 500 g de frișcă Hulala
- ciocolată amăruie
Mod de preparare
Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de albușuri și untul topit. Am amestecat aluatul încet, de jos în sus, apoi l-am turnat în forma de copt tapetată cu hârtie de copt (pe marginea formei nu am reușit să pun hârtia așa că am uns-o bine cu unt topit și am presărat puțină făină). L-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 40 minute.
Vișinele împreună cu zahărul și un vârf de cuțit de scoțișoară se dau la fiert pentru 2 minute (doar să se înmoaie un pic), apoi se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se mai lasă pe foc 1 minut (compoziția se leagă și zeama se îngroașă).
Până s-au răcit vișinele am bătut frișca. Blatului i-am tăiat capacul pentru a obține pe cât se poate un tort drept, apoi l-am împărțit în trei niveluri. Pe blatul de jos am sprițat frișcă în trei cercuri concentrice, iar între cercuri am pus compoziția de vișine. Nu e nevoie să însiropăm blatul de jos, acesta se va înmuia de la vișine.
Peste acesta am așezat blatul al doilea pe care l-am însiropat cu zeamă de la vișine și l-am umplut cu frișcă și în final ultimul blat, de asemenea, însiropat. Am ornat tortul cu frișcă, vișine și ciocolată rasă.
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Pădurea Neagră”" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|