Tort „Pădurea Neagră”

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi
3 Iul 2011 | 11103 vizualizari
Tort „Pădurea Neagră”

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un tort clasic de vișine și ciocolată!!

Ingrediente

pentru blat

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 60 g unt topit și răcit
  • 150 g făină
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • o linguriță de praf de copt 
  • 50 g cacao- pentru blat și decor
  • o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe cu vârf de amidon
  • scorțișoară
  • o cutie de 500 g de frișcă Hulala
  • ciocolată amăruie

Mod de preparare

Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de albușuri și untul topit. Am amestecat aluatul încet, de jos în sus, apoi l-am turnat în forma de copt tapetată cu hârtie de copt (pe marginea formei nu am reușit să pun hârtia așa că am uns-o bine cu unt topit și am presărat puțină făină). L-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 40 minute.

Vișinele împreună cu zahărul și un vârf de cuțit de scoțișoară se dau la fiert pentru 2 minute (doar să se înmoaie un pic), apoi se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se mai lasă pe foc 1 minut (compoziția se leagă și zeama se îngroașă).

Până s-au răcit vișinele am bătut frișca. Blatului i-am tăiat capacul pentru a obține pe cât se poate un tort drept, apoi l-am împărțit în trei niveluri. Pe blatul de jos am sprițat frișcă în trei cercuri concentrice, iar între cercuri am pus compoziția de vișine. Nu e nevoie să însiropăm blatul de jos, acesta se va înmuia de la vișine.

Peste acesta am așezat blatul al doilea pe care l-am însiropat cu zeamă de la vișine și l-am umplut cu frișcă și în final ultimul blat, de asemenea, însiropat. Am ornat tortul cu frișcă, vișine și ciocolată rasă.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Pădurea Neagră”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Postat de ralu_ca

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Intr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema. Piscoturile...

Citeste continuarea

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2011, 23:29
la 04.07.2011, 00:20
la 04.07.2011, 00:40
minunat
la 04.07.2011, 01:34
f bun
la 04.07.2011, 05:55
Ce frumoasa-i si prima parte , parca-i deja ornata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking