Tort "Parisul in flacari"

Postat de angyb in Torturi
3 Sep 2012 | 8232 vizualizari
Tort "Parisul in flacari"

Cum sambata a fost ziua mea mi-am permis sa imi fac cadou un tort la care imi sta gandul de un pic de vreme .Reteta am luat-o de la Miremirc dar am facut cateva modificari.Va invit macar la o felie virtuala cu multumiri pentru toate urarile voastre.

Ingrediente

  • 2 foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bezea cu nuci:
  • 7 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 500ml lapte
  • 6 linguri faina alba
  • 250g unt
  • 2 banane
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba

Mod de preparare

Foile:

Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute.

Mai facem o foaie cu restul ingredientelor.

Bezeaua de nuci:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,faina si nuca macinata.Turnam compozitia in aceasi tava in care am facut foile si dam la cuptor pana cand se rumeneste.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul. 100 ml lapte amestecam cu faina, iar restul de lapte se pune sa dea un clocot. Laptele amestecat cu faina il turnam peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie se toarna peste amestecul de oua. Punem cratita la foc mic pana cand se ingrosa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul moale la temperatura camerei il mixam spuma apoi adaugam cate o lingura din crema de oua, amestecand mereu. Adaugam bananele maruntite cu ajutorul unei furculite.

Siropul:

Amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic aproximativ 15 minute.Dam deoparte si adaugam esenta de rom .Il lasam sa se raceasca dupa care insiropam foile de cacao si bezeaua de nuci.

Glazura:

Topim ciocolata alba cu 200 ml de frisca si o dam la rece .Restul de frisca il batem spuma dupa care adaugam ciocolata topita cu frisca si continuam sa mixam.

Asamblarea: foie de cacao+sirop,1/2 crema,bezea de nuci+sirop,1/2 crema .a doua foie sirop dupa care decoram cu glazura dupa placerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Parisul in flacari"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Parisul in flacari

Postat de miremirc

Desert tort Parisul in flacari

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2012, 13:48
vreau sa vad poze cu parisul in flacari ! Te roog ! Eu nu salivez la o reteta !
la 03.09.2012, 13:49
Costele am incarcat si pozele
la 03.09.2012, 13:50
Mutulica
la 03.09.2012, 13:51
Super tort draga mea!
la 03.09.2012, 13:54
tortul arata bine,si cred ca e si foarte delicios!!bravoo

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking