Desert tort Parisul in flacari

Postat de miremirc in Torturi
13 Mai 2012 | 63090 vizualizari
Desert tort Parisul in flacari

Ingrediente

  • 2 Foi :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Bezea cu nuci :
  • 7 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina (amidon alimentar)
  • 250 g unt (sau rama)
  • 2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane
  • Sirop :
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • bilute colorate si de cacao pentru decor

Mod de preparare

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Daca cumva are cocoloase, putem folosi blenderul vertical pentru omogenizare.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. Dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

Glazura : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

Asamblare : foaie de cacao-sirop-1/2 crema- bezea cu nuci- sirop- 1/2 crema- a doua foaie de cacao- sirop- glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake Tiramisu reteta

Postat de mirela0911

Desert cheesecake Tiramisu reteta

Tiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Tort Savarina

Postat de Creatsa

Tort Savarina

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2012, 19:38
un tort pur si simplu perfect
la 13.05.2012, 19:39
Senzational!!
la 13.05.2012, 19:44
la 13.05.2012, 19:48
e PERFECT !!!!!
la 13.05.2012, 19:54
foarte bun si aratos

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking