Tort Paste 2016

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Apr 2016 | 3882 vizualizari
Tort Paste 2016

Am incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri cu varf de faina
  • Crema de unt cu sirop de zahar
  • 200 g zahar
  • 60 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • Crema cu Creme Ole si mascarpone
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g smatana dulce grasime 35%
  • 150 ml lapte
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom
  • Decor
  • ciocolata topita
  • bombonele colorate
  • colorant rosu

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine  pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Blatul se face cu o zi inainte deoarece se taie mult mai bine  a doua zi. A doua zi il taiem in trei parti.

Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand a dat in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.

Crema de unt cu sirop de zahar: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand incepe sa faca bule tragem de pe foc ( 120 grade daca aveti termometru).galbenusurile le punem intr-un bol si incepem sa mixam, turnand putin cate putin siropul de zahar. Mixam pana compozitia devine spumoasa si se raceste foarte bine. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi adaugam crema de galbenusuri, putin cate putin, pana obtinem o crema spumoasa si foarte fina.

Crema cu Creme Ole si mascarpone : Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra , smantana si laptele si mixam bine, apoi incorporam mascarponele pana obtinem o crema spumoasa.

Am topit ciocolata si am format un cosulet din ciocolata.

Crema de unt am impartit-o in doua, intr-o parte am adaugat colorant rosu si am folosit-o la ornat.

Asamblare: Dupa ce am taiat blatul in 3, asezam prima parte pe platou, insiropam bine si punem jumatatate din crema  cu Crme Ole presaram bombonele colorate, asezam partea a doua de blat, o insiropam, intindem crema de unt si am format un cerc din crema maro, asezam ultimul blat, insiropam si imbracam tortul cu crema maro ramasa. Ornam cu crema de unt colorata, asezam in mijloc cosuletul de ciocolata si formam ''oua'' din crema, presaram bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paste 2016" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort mere-pere

Postat de RuxyRux

Tort  mere-pere

Incepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano). Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere intregi

Postat de sufletista

Desert tort cu mere intregi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2016, 16:32
la 30.04.2016, 16:35
dai o portie??
la 30.04.2016, 17:09
Sarbatori linistite Paste fericit alaturi de cei dragi Minunat tort si cu siguranta si delicios
la 30.04.2016, 17:11
Diamantoaso dau si doua daca vi la mine...
la 30.04.2016, 17:38
frumos

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking