Ingrediente
- 6 albusuri
- 1/4 cana cacao
- 227 gr zahar
- vanilie
- o lingurita otet balsamic
- un praf de sare
- 500ml frisca lichida
- 2 linguri zahar
- vanilie
- capsuni
Mod de preparare
Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute, sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.
Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef incat sa nu dezumflam bezeaua. Simplu nu-i asa?
Pe o hartie pergament trasam un cerculet ajutandu-ne de o farfurie adanca in diametru de 21,7cm.
Intoarcem hartia pe o tava intinsa si apoi adaugam spuma de albus lingura cu lingura pana construim baza tortului.
Coacem blatul la cuptorul incins in prealabil la 150 grade ( foc mic) timp de o ora si zece minute.
Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca complet. Se va lasa putin si se va crapa insa nu va faceti griji pentru ca asa trebuie sa se intample. Eu l-am intors prin rasturnare pe un platou.
Am mixat frisca cu zahar si vanilie apoi am pus-o cu posul deasupra blatului.
Am ornat cu capsuni din belsug! Va trebui sa lasati tortul la rece cateva ore bune sau mai bine peste noapte. Savuros!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|