Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de RuxyRux in Prajituri
27 Mai 2015 | 4235 vizualizari
Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Irezistibil! Simplu, rapid...extraordinar de delicios! Tort pentru ziua mea! :))))) Inspiratie tot Laura Vitale! Sursa de inspiratie aici: https://www.youtube.com/watch?v=YT0xhia6FbE

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1/4 cana cacao
  • 227 gr zahar
  • vanilie
  • o lingurita otet balsamic
  • un praf de sare
  • 500ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • vanilie
  • capsuni

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.

Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef incat sa nu dezumflam bezeaua. Simplu nu-i asa?

Pe o hartie pergament trasam un cerculet ajutandu-ne de o farfurie adanca in diametru de 21,7cm.

Intoarcem hartia pe o tava intinsa si apoi adaugam  spuma de albus lingura cu lingura pana construim  baza tortului.

Coacem blatul la cuptorul incins in prealabil la 150 grade ( foc mic) timp de o ora si zece minute.

Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca complet. Se va lasa putin si se va crapa insa nu va faceti griji pentru ca asa trebuie sa se intample. Eu l-am intors prin rasturnare pe un platou.

Am mixat frisca cu zahar si vanilie apoi am pus-o cu posul deasupra blatului.

Am ornat cu capsuni din belsug! Va trebui sa lasati tortul la rece cateva ore bune sau mai bine peste noapte. Savuros!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu caise

Postat de merisor67

Desert prajitura cu caise

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.  Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul,  pana s-au facut spuma,...

Citeste continuarea

Amandine - reteta numarul 100

Postat de Valclaudia

Amandine - reteta numarul 100

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 18:42
ce bun e
la 27.05.2015, 18:46
Bunatate de tort!
la 27.05.2015, 18:47
Ce bunatate
la 27.05.2015, 18:52
aromat
la 27.05.2015, 19:05
bun bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking