Ingrediente
Blat:
- 7 oua
- 8 linguri cu zahar
- 8 linguri cu faina
- 2 linguri cu cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Crema de ciocolata :
- doua plicuri crema la rece cu gust de ciocolata (Dr.Oetker)
- 700 ml lapte rece
Sirop:
- 80 g zahar
- 300 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt, mixand dupa fiecare.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.
Crema de ciocolata:
Urmam instructiunile de pe pachet, mixand praful de crema cu laptele rece timp de 3-4 minute.
Sirop:
Topim zaharul, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu ne opari ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 2/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, o insiropam si pe aceasta, apoi imbracam tortul cu crema ramasa, incercand o nivelam cat mai bine . Decoram dupa preferinte si imaginatie.
Dam tortul la rece cateva ore, apoi il feliem si servim .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama-soacra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|