Tort pentru Paste

Postat de angyb in Torturi
10 Apr 2012 | 4799 vizualizari
Tort pentru Paste

Sursele mele de inspiratie pt.blat Miha iar pt.crema Diaconita. MULTUMESC la amandoua o bunatate.

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150g faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 2 lg de cacao
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg de amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 200g ciocolata alba
  • 350 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lg. de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 150 ml frisca

Mod de preparare

Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos. Turnati intr-o tava cu funt detasabil unsa cu unt si faina alba(sau cu hartie de copt). Dati la cuptor preincalzit 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Radem cicolata alba prin razatoarea mica. Ciocolata cu lapte o taiem aschi cu un cutit. Gelatina o punem la hidratat cu un pic de apa. Galbenusurile le amestecam cu amidonul si zaharul adaugam laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Dam la foc mic pana cand devine o budinca. Luam craticioara de pe foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam gelatina amestecand bine dupa care adaugam ciocolata alba. Lasam sa se raceasca bine dupa care adaugam frisca batuta spuma si aschile de ciocolata.

Asamblarea: Taiati blatul in trei . Primul blat+sirop (puneti pe foc apa impreuna cu zaharul si esenta de rom pana cand zaharul este topit) +crema ,blat 2+sirop+crema ,blatul 3

Pt.decor:Topiti ciocolata pe baie de abur impreuna cu laptele ,turnati peste tort. Bateti frisca spuma turnati intr-un pos si decorati dupa placere. Pt.cosulet:Din aluatul pt.blat am copt separat intr-o forma pt. briose si l-am decorat cu ciocolata plastica.( http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi...

Citeste continuarea

Tort Paccheri cu carne

Postat de panacris

Tort Paccheri cu carne

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 10:39
Vreau si eu din feliuta aia
la 10.04.2012, 10:43
Vino rocsi te servesc cu placere
la 10.04.2012, 10:47
Ce frumos este!!
la 10.04.2012, 10:51
bun tortu
la 10.04.2012, 10:54
Simona gurita multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking