Ingrediente
- 5 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 2 lingur icacao
- 1 praf de copt
- Crema
- 1 iaurt mare de cirese
- 400 ml frisca
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 1 ciocolata cu lapte
- Decor
- frisca
- creioane pentru decor
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra, apoi frisca separat. Pregatim gelatina conform instructiunilor, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute. Dupa ce a inceput sa se intareasca adaugam frisca.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2 si il insiropam. Adaugam crema,ciocolata topita asezam a 2 foaie si decoram dupa plac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru sora mea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|