Tort pisica

Postat de doralinda72 in Torturi
18 Iun 2013 | 10057 vizualizari
Tort pisica

Ce e mai frumos cand vezi copiii cum se minuneaza de tortul lor?! Nu e greu de facut, doar trebuie rabdare!

Ingrediente

Ptr blat:

  • 6 oua
  • 340 gr zahar
  • putina sare
  • 160 gr faina care are praf de copt incorporat
  • 25 gr cacao pudra

Ptr crema:

  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 240 ml lapte cald
  • 115 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 160 gr zahar pudra
  • 175 gr ciocolata ptr topit

Ptr decor:

  • 120 ml lapte
  • 3 linguri coniac
  • putina frisca
  • fulgi de nuca de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • 2 bomboane de ciocolata
  • 1 cireasa
  • glazura colorata

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza si are culoarea lamaii. Amestecam cacao cu faina si puneti cate putin la compozitia de oua amestecand foarte usor fara sa se desumfle compozitia! Impartiti compozitia in doua tavi cu diametrul 23cm in care ati pus in prealabil foaie de copt si ati uns-o cu putin unt si coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min (atentie, daca cuptorul vostru e mai puternic, atunci coaceti la 160C). Cand scoateti blaturile din cuptor, le rasturnati cu grija pe o foaie de aluminiu presarata cu zahar pudra(ptr a nu se lipi) si apoi trageti usor foaia de copt apoi lasati blaturile sa se raceasca. 

Crema :puneti un vas mai mare cu apa in care sa fiarba si inauntrul puneti o craticioara in care veti turna zaharul si faina.apoi turnati cate putin din laptele cald si amestecati in continu fara sa faca cocoloase pana se ingroasa crema. Bateti putin galbenusurile apoi luati 2 linguri din compozitia de faina si amestecati cu galbenusurile dupa care veti adauga la compozitie, lasand sa mai fiarba cca 5 min. Luati vasul de pe foc si puneti o jumatate din cantitatea de ciocolata rupta bucati si amestecati pana se topeste bine. Lasati deoparte sa se raceasca. Topiti in bainmarie restul de ciocolata si apoi lasati si aceasta sa se raceasca. Amestecati cu mixerul untul moale si zaharul pana se omogenizeaza bine apoi adaugati ciocolata topita. Incercati sa vedeti daca crema s-a racit bine si adaugati-o la compozitia de unt si amestecati pana s-a omogenizat.

Dintr-un blat, decupati o forma rotunda mai mica(cum e in poza) apoi urechile si coada o veti lua de pe lateral unde ati taiat rotund capul. Nu despartiti bucatile inca si taiati pe orizontal blaturile ptr a avea doua parti. Lasati deoparte partile de deasupra, apoi pe tava finala unde va ramane tortul, puneti partile de jos sub forma de pisica asa cum vedeti in poza. Amestecati laptele cu coniacul si turnati incet, jumatate din cantitate, peste blat.

Puneti apoi un rand de crema cca 3 sferturi, apoi puneti bucatile de blat de deasupra si la fel stropiti cu laptele, ocolind urechile, mijlocul coditei, picioarele si o dunga pe vericala la burtica, aici veti pune frisca dupa care fulgii de cocos si restul de crema de ciocolata. Cu inca putina frisca, faceti ochii si iar fulgi de cocos apoi apasati usor cu cele doua bombonele de ciocolata ptr a le fixa bine.

Faceti conturul ochilor cu glazura colorata si mustatile, iar ca nasuc, puteti pune o cireasa dintr-o dulceata (puteti folosi glazura gata cumparata sau faceti voi royal icing), cu alta glazura colorata roz(daca e fetita sarbatorita) faceti o fundita care sa mearga si spre jurul gatului. Partea mai grea e sa puneti bucatelele de ciocolata pe margini ptr a acoperi conturul, dar se poate si acoperiti si restul de blat cu bucatelele de ciocolata(fulgi). Pastrati tortul la frigider pana in momentul in care o veti servi.

Pisicuta e gata de servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pisica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Desert tort Maresal Joffre

Postat de MotanLaOale

Desert tort Maresal Joffre

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...

Citeste continuarea

Tort 'Pisica'

Postat de Retetegg

Tort 'Pisica'

Blatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina. Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2013, 23:18
Foarte frumos, ca toate torturile tale!!
la 18.06.2013, 23:20
Ce frumos , mamica harnicuta
la 18.06.2013, 23:22
la 18.06.2013, 23:23
Elena, esti o dulce!
la 18.06.2013, 23:23
foarte frumos

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking