Tort Poveste de Primavara

Postat de ancutsa in Torturi
11 Iun 2016 | 4331 vizualizari
Tort Poveste de Primavara

Pentru aniversarea surorii mele (16 mai) am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca si flori de zahar.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 7 linguri nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt 80% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 3 lingurite cacao;
  • 1 lingurita cafea macinata;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • trandafiri din ciocolata alba;
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte;
  • pasta fondant colorata pentru flori de zahar

Mod de preparare

Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul:

Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.

Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de zahar. Am mai avut si cateva flori de ciocolata alba, pe care le-am pus in mijloc. Veti observa ca au texturi diferite: florile de zahar sunt mai lucioase.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/tort-poveste-de-primavara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Poveste de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Sacher

Postat de privatelaura

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.  Mixam foarte bine, apoi...

Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 17:35
la 11.06.2016, 20:03
bun
la 12.06.2016, 10:14
Ce frumos este
la 13.06.2016, 08:59
super si colorat!
la 13.06.2016, 09:49
Ce frumossss si gustos

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking