Tort Poveste de Primavara

Postat de ancutsa in Torturi
11 Iun 2016 | 4309 vizualizari
Tort Poveste de Primavara

Pentru aniversarea surorii mele (16 mai) am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca si flori de zahar.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 7 linguri nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt 80% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 3 lingurite cacao;
  • 1 lingurita cafea macinata;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • trandafiri din ciocolata alba;
  • cateva patratele de ciocolata cu lapte;
  • pasta fondant colorata pentru flori de zahar

Mod de preparare

Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul:

Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.

Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de zahar. Am mai avut si cateva flori de ciocolata alba, pe care le-am pus in mijloc. Veti observa ca au texturi diferite: florile de zahar sunt mai lucioase.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/05/tort-poveste-de-primavara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Poveste de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina,...

Citeste continuarea

Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 17:35
la 11.06.2016, 20:03
bun
la 12.06.2016, 10:14
Ce frumos este
la 13.06.2016, 08:59
super si colorat!
la 13.06.2016, 09:49
Ce frumossss si gustos

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking