Tort racoritor

Postat de Adele in Torturi
14 Ian 2016 | 8590 vizualizari
Tort racoritor

Initial am pornit cu ideea sa pregatesc un tort diplomat, nu am gasit compot cu fructe mixte si pana la urma a iesit ce a iesit.

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 iaurt 120 ml (eu am folosit cu gust de lamaie)
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • piersici din compot
  • 6 linguri cu dulceata
  • Sirop:
  • sirop din compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata
  • piersici din compot

Mod de preparare

Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile de jos in sus pana se obtine o compozitie omogena. Se pune inro tava tapetata (diametru 20) se da la cuptor, preincalzit 180° pana se coace (se face proba scobitoare in mijloc). Blatul se lasa la racit.

Crema: se mixeaza frisca cu zaharul vanilat se adauga iaurtul si se amesteca bine ,se taie in cuburi 2-3 piersici se pun peste crema si se amesteca totul foarte bine.

Blatul racit se taie in 2 parti, prima parte se aseaza pe platou, se insiropeaza, dupa care se pune primul strat de dulceata ,se intinde foarte bine, cu ajutorul unu saca posh sau cu lingura se pune jumatate din crema, se taie in felii cateva piersici si se pun deasupra primului strat de crema, se pune si crema ramasa se inchide cu cealalta parte de blat. Se fixeaza bine, se insiropeaza si se da la rece.Dupa cel putin o ora se imbraca in frisca si se decoreaza dupa bunul plac. Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu coacaze rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu coacaze rosii

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se...

Citeste continuarea

Tort Himalaya

Postat de Lia1

Tort Himalaya

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2016, 16:22
delicios,vin la o portie
la 14.01.2016, 16:25
la multi ani
la 14.01.2016, 16:49
vIN SI EU! Arata tare bine!!!
la 14.01.2016, 16:52
Bravos Adelino
la 14.01.2016, 17:08
La multi ani !!!Eu vreau !!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking