Tort Raffaelo

Postat de rodicaspring in Dulciuri
29 Ian 2016 | 6529 vizualizari
Tort Raffaelo

Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.

Ingrediente

1 cutie Raffaelo pentru ornat 

10 oua (pentru primul blat )

5-6 albusuri (pentru al doilea blat)

400g migdale prajite

15g gelatina

200g nuca cocos

250g zahar

3 lg. faina

800 g ciocolata alba

2 l frisca

200 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat 1:

Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.

Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.

Blat 2:

Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.

Crema:

1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc,  apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.

Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.

Decor:

Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaelo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Felicia

Postat de diaconta

Tort Felicia

Blat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom. Se lasa la racit.Se...

Citeste continuarea

Tort Rozalia

Postat de mimmi

Tort Rozalia

Foile: Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul. Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2016, 19:49
frumos
la 29.01.2016, 19:56
superb
la 29.01.2016, 20:40
la 29.01.2016, 21:55
Superb si tare bun!
la 29.01.2016, 22:23
Cred ca este nemaipomenit de bun . Dulciurile cu nuca de cocos sunt preferatele mele

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking