Tort Felicia

Postat de diaconta in Torturi
30 Iul 2011 | 16586 vizualizari
Tort Felicia

Acest tort este dedicat surorii mele care si-a aniversat ziua de nastere.De aceea i-am si dat numele ei.Am vrut sa fac o combinatie de arome care sa se potriveasca firii ei blânde dar tenace,asa ca am ales cafeaua pentru blat,piure de castane fin si aromat pentru crema,alune de padure si totul „imbracat” cu o banda de ciocolata.Banda de ciocolata cu „pocnitori” m-a obsedat de cand am vazut-o la Miha,foarte mari emotii mi-a dat insa „confectionarea” ei.Am sa-i spun inca o data La multi ani surioarei mele dragi si am sa va dedic si voua ,dragi bucatarasi,acest tort,impreuna cu multumiri pentru frumoasele cuvinte la implinirea unui an de bucatareala.

Ingrediente

Blat:

  • 200  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea instant
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte condensat
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Stafide
  • Rom

Crema: 

  • Un borcan piure de castane (350 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr frisca lichida
  • Stafide
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte condensat
  • Alune de padure

Sirop de fructe de padure pentru insiropat blatul

Decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • Alune
  • Bomboane raffaelo cu crema de alune
  • Bilute de ciocolata

Banda de ciocolata:

  • 400 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • Si …o folie pentru ambalat cu buline…sau “pocnitori”
  •  

 

Mod de preparare

Blat:

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.

Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom.

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.Adaugam si stafidele,pastram cateva si pentru crema.

Punem compozitia intr-o tava  rotunda,tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 35 de minute.Lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

Mixam frisca si o lasam la frigider.Topim ciocolata cu laptele condensat pe bain marine.

Mixam untul,adaugam ciocolata dupa ce s-a racit putin,apoi piureul de castane.

Adaugam stafidele inmuiate in rom si alunele de padure.Cateva alune le punem in ciocolata,le vom folosi la décor.

La final incorporam usor frisca batuta.

Taiem blatul pe orizontala,obtinand astfel trei foi de blat.Insiropam cu sirop de fructe de padure,pentru a mai atenua putin gustul puternic de cafea.

Punem crema intre straturile de blat.Imbracam in frisca si pe margini,astfel vom putea lipi banda de ciocolata.Lasam la frigider pana cand pregatim banda de ciocolata.

Pentru aceasta,taiem o fasie de folie putin mai lata decat inaltimea tortului.

Punem ciocolata impreuna cu untul si laptele la topit.Dupa ce s-a racorit putin,o asezam pe folie,intr-un strat suficient de gros ca sa acopere “bulele” din folie.lasam sa se intareasca.Va trebui s-o lasam atat cat sa ramana destul de maleabila cat sa se muleze pe tort,dar nici sa nu fie prea moale si sa curga.

Asa cum am spus,foarte mari emotii mi-a dat aceasta banda,dar in final cred ca rezultatul a fost acceptabil.

Punem din nou la frigider,pana cand banda de ciocolata  se va intari ca sa putem dezlipi folia.

Dupa ce inlaturam folia,putem sa ornam cum dorim.Eu am folosit frisca,alune de padure,bilute de ciocolata si bomboane raffaelo cu crema de alune.

Chiar îi înteleg pe cei care urasc sa scrie reteta,vazand atata reteta ai putea crede ca tortul asta e cine stie cat de complicat si nu-i deloc asa.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Felicia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (187)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort

Postat de caroline

Tort

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...

Citeste continuarea

Tort de Anul Nou cu cafea

Postat de momo121

Tort de Anul Nou cu cafea

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2011, 21:02
mai intai doresc sa-i urez si eu surioarei tale La Multi Ani cu bucurii multe si impliniri deasemeni si tie ca ai deja un an de bucatareala inca multi ani de acum in colo sa ne rasfeti cu multe si diverse retete iar tortul e demential de frumos
la 30.07.2011, 21:06
Wow! wow! wow!
Spectacol, Dia!!!!
Minunat, m-ai dat pe spate, pe bune!
Si sectiunea si aspectul!
La multi ani surorii tale! La multi ani de bucatareala ,aici, cu noi!

ps. fara suparare, ti-a iesit coala mai faina decat a Mihai
la 30.07.2011, 21:06
La multi ani fericit surorii tale iar tortul este mega,super minunat
la 30.07.2011, 21:12
La multi ani surorii tale si tortul arata senzational
la 30.07.2011, 21:15
Mamaie multumesc sa fie ani frumosi pentru toata lumea si sa ne regasim aici inca multa vreme de aici incolo

Vezi toate comentariile (187)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking