Tort rapid

Postat de sunrisseee in Torturi
6 Feb 2013 | 5922 vizualizari
Tort rapid

Cel mai simplu tort facut vreodata de mine si mai este si delicios.Va garantez ca va deveni un hit!

Ingrediente

  • 200g piscoturi
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 300ml frisca lichida
  • 150g zahar
  • 2esente rom
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • 150g ciocolata cu lapte (pentru decor)

Mod de preparare

Se pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit ciocolata,se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.Intre timp se mixeaza 100ml de frisca si se adauga peste crema de ciocolata impreuna cu gelatina,amestecand intens pana cand frisca se omogenizeaza.(eu de regula folosesc gelatina maruntita la plic peste care pun cam 3-4 linguri de apa rece).Laptele impreuna cu cacaua si 50g zahar se pun pe foc pentru circa 10 minute apoi se lasa la racit.

Urmeaza asamblarea care este identica cu cea de la tiramisu.

Piscoturile se inmoaie in laptele cu cacao si se pun intr-o tava cu peretii detasabili,pana acoperi complet tava.Se adauga apoi un strat de crema de ciocolata apoi un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cacao si apoi ultimul strat de crema.Se baga la frigider pentru aproximativ 1-2 ore pana cand compozitia se intareste.Cand este gata se indeparteaza peretele detasabil al tavii si se poate servi.Este un deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Postat de mirela0911

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Preparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale...

Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de eumimi

Desert tort Tiramisu pentru copii

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 08:25
Bun venit!
la 07.02.2013, 08:39
la 07.02.2013, 08:45
cred ca-i foarte bun
la 07.02.2013, 08:59
fain
la 07.02.2013, 11:24
Mmm ce bun!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking