Tort rapid cu cirese amare (de post)

Postat de rhapsody in Torturi
5 Dec 2013 | 3548 vizualizari
Tort rapid cu cirese amare (de post)

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g faina
  • 460 g fulgi de cocos
  • 85 g cacao
  • 115 g zahar
  • 600 ml apa plata
  • 100 ml ulei
  • 300 g dulceata de cirese amare
  • 2 lgt cu varf bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet din vin alb
  • Crema
  • 300 ml frisca vegetala indulcita
  • 4 lg cu varf dulceata e cirese amare
  • Decor
  • 1 lg dulceata de cirese amare

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.

3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.

4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.

5. Introducem in cuptor pentru 35-45 minute. Verificam blaturile introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca nu iese lipicioasa => blaturile sunt coapte.

6. Scoatem blaturile la racit, cel putin 15 minute, pe un gratar.

7. Mixam frisca vegetala pana creste in volum si devine ferma. 

8. Dam deoparte jumatate din cantitatea de frisca, iar in restul punem dulceata de cirese amare.

Asamblare:

Punem un blat, jumatate din crema de frisca cu cirese amare, al doilea blat, restul de crema cu cirese amare si ultimul blat. Deasupra punem frisca data deoparte si o lingura de dulceata de cirese amare. Introducem in frigider minim 1 ora.

S-aveti pofta! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu cirese amare (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort D si T

Postat de Constelatialeu

Tort D si T

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2013, 10:28
Ohoo, ce înalt e, şi ce gustos o fi.
la 05.12.2013, 10:29
excelent
la 05.12.2013, 10:29
cred ca e tare bunnn cocos si dulceata de cirese ...mmmmm
la 05.12.2013, 10:31
Padre, va poftesc la o felie sa va convingeti.
la 05.12.2013, 10:31
Gaby, multumesc!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking