Tort Regal

Postat de ancutsa in Torturi
7 Iul 2016 | 2862 vizualizari
Tort Regal

Tort cu vanilie si crema de branza, ornat cu diferite motive regale si frezii, pe care l-am pregatit acum ceva timp pentru 8 martie – ziua cand fiecare femeie trebuie sa se simta ca o regina :)

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua – de la care vom folosi albusurile + numai 5 galbenusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2+4 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;
  • 250 g margarina sau unt;
  • 10 linguri de lapte;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare.
  • pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza mascarpone;
  • 3 linguri de frisca din cele 200 ml frisca lichida batuta bine (restul o folosim la ornat);
  • 2 lingurite ness;
  • 3 patratele de ciocolata cu lapte rasa;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 2 linguri cu zahar;
  • 1 cescuta de lapte (aprox 150 ml);
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml

Mod de preparare

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare.

Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile si laptele, peste care se toarna bezeaua.

Acum se adauga praful de copt, dupa care se separa compozitia in doua vase: intr-unul se adauga 2 linguri de cacao si 2 de faina, iar in cel alb se adauga 4 linguri de faina.

Compozitia neagra se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, iar peste ea se toarna cea alba, apoi se da la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade).

Cand tortul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, abia apoi se taie in doua.

Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul. Din aceasta, vom folosi 3 linguri la crema de branza, iar restul – la ornat.

Crema de branza:

Intr-un vas se amesteca branza mascarpone cu frisca, nessul, se rade ciocolata si se amesteca in continuare, pana la omogenizare.

Se asaza crema peste baza tortului, se adauga si capacul tortului, apoi se imbraca cu un strat subtire din crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele, faina, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa. Acum se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.

Decorul:

Se orneaza tortul cu frisca, creand flori si diferite motive.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/tort-regal.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Regal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de inghetata Regal

Postat de ancutsa

Desert tort de inghetata Regal

  Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2016, 18:12
Fain!
la 07.07.2016, 18:17
la 07.07.2016, 19:09
super
la 07.07.2016, 20:52
la 07.07.2016, 21:14

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking