Desert tort de inghetata Regal

Postat de ancutsa in Dulciuri
10 Iul 2017 | 2154 vizualizari
Desert tort de inghetata Regal

Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf de sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Dulceata de capsuni de casa
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cu lapte
  • Alune nesarate
  • Napolitana
  • Rulouri umplute cu crema

Mod de preparare

 

Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic.

Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca.

Se lasa la racit.

 Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine.

Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.

 Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul.

 Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.

Intre timp, se da la aparat crema de oua, alba pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa.

 Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.

 Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de aburi. Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.

 

Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-de-inghetata-regal.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata Regal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Postat de gicuta69

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4...

Citeste continuarea

Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)

Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam bine. Pregatim aragazul si o cratita in care punem o lingura (cu varf) cu zahar. Amestecam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2017, 15:35
Excelent!
la 10.07.2017, 15:40
la 10.07.2017, 16:10
la 10.07.2017, 16:57
Delicios!
la 10.07.2017, 19:48
foarte fain!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking