Biscuiti cu miere si scortisoara

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
16 Noi 2016 | 8039 vizualizari
Biscuiti cu miere si scortisoara

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu trebuie sa intindeti o foaie foarte subtire, altfel nu se va mai vedea stampila la fel de bine dupa ce ii veti baga la cuptor, desi au fost mai buni in varianta mai groasa. Au iesit 43 de biscuiti, in conditiile in care in prima tava au fost mai grosi.

Ingrediente

  • 180 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • doua linguri cu miere
  • un ou
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita de pudra de scortisoara

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale se  formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel.

Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu afine

Postat de BakeUpArtist

Desert cheesecake cu afine

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de mere

Postat de simona72

Prajitura cu mousse de mere

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 20:30
Deliciosi!
la 16.11.2016, 20:38
la 16.11.2016, 20:39
Ehee, pana la urma au iesit exact cum ti-ai dorit!
la 16.11.2016, 20:40
Multumesc, dragilor!
la 16.11.2016, 20:40
Da, Camelya, dar sa stii ca au fost mai buni aia mai grosi

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking