Tort Sacher

Postat de madi_marin in Torturi
30 Mar 2010 | 5894 vizualizari
Tort Sacher

Am gasit reteta intr-o revista de specialitate si am incercat-o si eu . A iesit un tort foarte bun. Reteta e un pic diferita de adevaratul tort Sacher, deoarece are si crema, pe cand originalul nu are decat dulceata de caise.

Ingrediente

  • Blat:
  • 240 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g zahar tos
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 8 oua
  • 180 g pesmet
  • Crema:
  • 1 plic creme Ole de vanilie de la dr. Oetker
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • Pentru uns blatul:
  • 1 borcanel de dulceata de caise
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Ornat:
  • sticksuri in ciocolata

 

Mod de preparare

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca zahrul pudra cu untul pana se obtine o spuma, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand foarte bine dupa fiecare, apoi se pune ciocolata topita . Se amesteca foarte bine si se lasa putin deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos , se adauga pesmetul si se amesteca usor ca sa se incorporeze bine. Se unesc cele doua compozitii , se omogenizeaza si se toarna in forma detasabila tapetata cu hartie de copt doar pe  fund si unsa pe laterale cu unt. Se coace cam o ora la foc potrivit. Se da la racit in forma.

Crema: Se pun laptele si frisca reci intr-un castron de mixer, se adauga praful de crema si se mixeaza pana se obtine o crema nu foarte tare. Daca iese tare se mai inmoaie cu putin lapte.

Blatul racit se taie in jumatate, se unge cu un strat de dulceata, se adauga trei sferturi de crema, apoi se pune cealalta jumatate de blat unsa si ea cu dulceata si restul de crema. Se da la frigider pana la prepararea glazurii.

Glazura: Se pun intr-o craticioara la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul, pana se topesc si se obtine o crema lucioasa si mai groasa. Se lasa putin la racit, apoi se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinta si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tort Sacher

Postat de Oana

Desert Tort Sacher

Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....

Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de privatelaura

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.  Mixam foarte bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2010, 09:52
O fi sau n-o fi Sacher, dar arata bine.
la 30.03.2010, 10:01
multumesc, Miha...
la 30.03.2010, 10:19
arata super bine, felicitari
la 30.03.2010, 10:28
Madi, la cata ciocolata ai ''aruncat'' in tort , nu poate fi decat f. bun! am vazut ca, in loc de faina ai folosit pesmet, interesant, il voi face de Paste!
la 30.03.2010, 13:15
Teo, asa e reteta, cu pesmet. si iese blatul ferm, nu pufos ca atunci cand se foloseste faina si nu necesita insiropare pentru ca are o textura usor umeda.....mie mi+a placut foarte mult.. si tot din cauza asta se si taie foarte frumos.Ma bucur ca o sa il pregatesti de Paste....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking