Ingrediente
- Blat:
- 250 g biscuiti de cacao
- 200 g unt
- Crema 1:
- 300 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata alba
- 1 plic gelatina
- Crema 2:
- 300 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Crema 1: Incalzim frisca lichida avand mare grija ca aceasta sa nu fiarba, adaugam ciocolata maruntita si amestecam energic pana se topeste, apoi luam de pe foc
Procedam identic si pt crema 2.
Lasam la racit cele 2 compozitii peste noapte, cand sunt reci se mixeaza pana se intaresc, iar in cea cu ciocolata amaruie se pune esenta de rom. Hidratam gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi o topim pe baie de abur si o adaugam cremelor
Zdrobim biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit, tapetam fundul unei forme cu marginile detasabile cu acest amestec. Incepem sa punem cate 2 lg din crema neagra in centrul tavii, apoi 2 lg din crema alba si iar cea neagra pana la epuizarea acestora, acoperim tava dam la rece pt minim 6 h
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|