Tort Strumpfesc cu branza si caramel

Postat de claudiaO in Torturi
3 Dec 2014 | 2679 vizualizari
Tort  Strumpfesc cu branza si caramel

Daca fost SF Andrei , nu puteam sa ratez ocazia de a-I face lui Edi un tort, pt ca il cheama si Andrei.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • Caramel
  • 250 gr zahar,
  • 100 gr alune de padure prajite,
  • 100 gr migdale prajite,
  • jumatate de lingurita sare,
  • 25 gr unt,
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci Lacteea,
  • 250 gr unt moale,
  • 150 -200 gr zahar pudra vanilat (asta il punem dupa gust),
  • 250 gr frisca lichida,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • esenta de vanilie 1 lingurita;
  • 50 gr lamaie confiata (de la Lidl)
  • Sirop 
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 lingurite esenta de rom

Decor - jeleuri Haribo Srumpfi

Mod de preparare

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat blatul la cuptor, asezat pe hartie de copt, in tava 40x30 a aragazului.

Am continuat cu crema: untul moale l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat branza dulce, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final am amestecat cu frisca batuta bine si am lasat-o la rece.

Caramelul: am pus la foc zaharul pana s-a totpit si a prins culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat unutul, sarea si frisca lichida - atentie sa nu va ardeti, pt ca emana aburi fierbinti; am adaugat migdalele si alunele si am amestecat bine.

Pentru sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa si am lasat pe fos pana s-a totpit - la final am adaugat esenta de rom.

Asamblare:am taiat blatul in 3 fasii egale si le-am insiropat usor ; am pus crema sub forma a doua linii groase, iar intre ele am pus caramelul cu alune;am format un melc si l-am asezat pe verticala pe platou; in continuare am procedat la fel si cu celelelte doua fasii. La final am imbracat tortul in crema alba.

Am decorat cu strumpfii jeleu.

A fost un tortulet pe placul copiilor :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Strumpfesc cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu bezea si piersici

Postat de miha

Tort cu bezea si piersici

Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...

Citeste continuarea

Tort cu morcov si lamaie

Postat de Bianca20

Tort cu morcov si lamaie

Blat:  Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2014, 17:54
Ce fain!
la 03.12.2014, 18:15
bunnnnnnn
la 03.12.2014, 18:30
bun
la 03.12.2014, 18:36
la 03.12.2014, 18:53
Daca are caramel .....e super bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking