Tort Teren de Fotbal

Postat de sufletista in Dulciuri
23 Iun 2013 | 4745 vizualizari
Tort Teren de Fotbal

Pentru crema m-am inspirat de la Rocsi,

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de lapte
  • 1 cana de ulei
  • 4 cani de faina
  • 2 praf de copt
  • 6 linguri cacao
  • 3 zahar vanilat

Crema

  • 4 portocale mari
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca

Decor

  • 200 ml frisca
  • nuca de cocos verde

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,

Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema si se albesc,adaugam laptele si amestecam,

Turnam amestecul peste albusuri si amestecam usor cu o lingura,

Amestecam faina cu praful de copt,cacao,zaharul vanilat si adaugam peste compozitia de oua,

Amestecam usor cu o lingura de lemn,

Turnam compozitia intr-o  tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea(la foc mic spre mediu)

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3

Crema-Stoarcem portocale bine de zeama.

Faina o amestecam cu zaharul si putin suc de portocale,

Restul il punem la fiert si cand incepe sa faira adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie alimentara deasupra la crema si lasam sa se raceasca foarte bine,

Frisca o mixam bine dupa care adaugam crema de portocale,amestecam cu o lingura,

Asamblarea-Asezam prima foaie-insiropam-1/2 din crema-a 2 foaie -insiropam-restul de crema -a 3 foaie insiropam 

Ungem blatul cu frisca(mixata inainte)  dupa care dam la rece 30 min,

Scoatem tortul de la rece si ungem cu frisca dam din nou la frigider 30 min

dupa ce au trecut cele 30 min il scoatem iar de la frigider si in ungem din nou cu frisca(ultima data se va acoperi foarte bine)

Il dam din nou la frigider 30 min dupa care il decoram

Am transat terenul cu frisca,am facut portile din ciocolata alba topita,

Nu am gasit nuca de cocos verde si eu am colorat-o in casa

Am amestecat colorant albastru cu putin verde,am adaugat nuca de cocos alba dupa care am intins-o pe un platou si am lasat cateva ore sa se usuce

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Teren de Fotbal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort teren de fotbal

Postat de momo121

Desert tort teren de fotbal

Pentru blatul maro 1:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul...

Citeste continuarea

Desert tort teren de fotbal 2

Postat de momo121

Desert tort teren de fotbal 2

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2013, 12:48
Ti l-am admirat si pe blog ...
la 23.06.2013, 12:54
ce nu face mami pt puiul ei
la 23.06.2013, 12:56
Asa-e Laura,acest tort l-am dus la scoala si toti copii au fost incantati,de aia nu am sectiunea
la 23.06.2013, 12:58
la 23.06.2013, 13:01

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking