Tort teren de fotbal

Postat de sandytza in Torturi
14 Apr 2010 | 12618 vizualizari
Tort teren de fotbal

Un tort facut cu blat Sacher si crema ganache.

Ingrediente

  • Blat
  • 150 gr unt
  • ¾ cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • Sirop
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • o lingura lichior Malibu
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca lichida. 

Mod de preparare

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.

Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.

Crema ganache

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.

Blatul se taie in doua pe orizontal , se insiropeaza cu un sirop facut astfel:

-se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.
Dupa ce blatul s-a insiropat se lasa un pic sa se raceasca apoi se umple cu 3/4 din crema ganache si se niveleaza bine .Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si aceasta si se pune restul de crema.
Deasupra se presara cocos verde, se traseaza terenul cu cocos alb. Daca nu aveti cocos verde (nici eu nu am avut) puteti sa il colorati astfel:puneti intr-un bol 1/4 cana de apa si o amestecati cu colorant verde alimentar . Adaugati cocosul si amestecati bine pana cand aceste se coloreaza in intregime. Il lasati asa cateva minute apoi il puteti folosi.

Marginile se orneaza cu frisca . Eu am folosit 200 ml frisca . Ornamentele sunt din plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort teren de fotbal

Postat de momo121

Desert tort teren de fotbal

Pentru blatul maro 1:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul...

Citeste continuarea

Desert tort teren de fotbal 2

Postat de momo121

Desert tort teren de fotbal 2

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2010, 13:55
ce frumos e!!!!minunat pt un baietel(sau de ce nu-fetita microbist)))
la 14.04.2010, 14:03
ce fain e
la 14.04.2010, 14:32
mai ca imi vine sa ma apuc si eu sa joc fotbaldar il las pe bucataras,e mai talentatnu o fi si el acolo,pe teren,ca de pe aici a disparut
la 14.04.2010, 15:18
FELICITARI chiar e grozav,cand vor vedea baietii mei ,cu siguranta iti vor da nota 20,super
la 14.04.2010, 15:20
super frumos, trebuie sa ma preagtesc si eu, mai am un pic si o sa-i fac piticului meu unul, ne-ai tras pe sfoara cu ornamentele din plastic, tocmai ma pregateam sa te intreb de unde le-ai luat, credeam k sunt de papat

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking