Ingrediente
- Pentru crema:
- -250 g mascarpone
- -500 ml cremme patisserie
- -6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
- -150 g zahar
- Pentru insiropat blaturile:
- -1 esenta de rom
- -esenta de migdale
- -amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
- -300 ml cafea tare facuta la presso
- -cacao pentru pudrat
- Pentru decor:
- -150 g ciocolata cu lapte pt. frunze
- -trandafiri si pasta de lapte praf
- -1 pachet mic de piscoturi
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Blatul folosit a fost cel de aici. http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider.
Frisca se bate bine de tot. Separat batem mascarpone si adaugam crema de galbenusuri si dupa gust esenta de rom sau ce va place. Apoi amestecam crema cu frisca.
Pentru sirop amestecam cafeaua tare, cu rom si esenta de migdale (sau amaretto).
Blatul se taie in doua. Primul blat se insiropeaza cu jumatate din siropul de cafea, se pune jumatate din crema, al doilea blat insiropat, se acopera cu restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|