Tort usor cu crema de branza si portocala

Postat de Creatsa in Torturi
20 Mar 2013 | 18232 vizualizari
Tort usor cu crema de branza si portocala

Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt

Glazura de portocala:

  • 350 ml suc de portocale(eu am folosit fanta)
  • 1 plic budinca cu gust de frisca

Mod de preparare

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.

Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.

Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.

Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.

Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.

Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.

Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.

Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu crema de branza si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...

Citeste continuarea

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

Postat de RODIMUR

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2013, 14:46
ce bunatate de tort
la 20.03.2013, 14:47
Multumesc
la 20.03.2013, 14:47
Frumos tortul si ce inalt a iesit!!!!
la 20.03.2013, 14:47
Arata minunat , sigur e si bun .
la 20.03.2013, 14:52
Multumesc frumos

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking