Tort Winter

Postat de madi_marin in Torturi
22 Ian 2011 | 6022 vizualizari
Tort Winter

Uitandu-ma printre retetele favorite si avand pofta de ceva.....de sezon....am descoperit reteta lui Postavaru. M-am pus pe treaba schimband cate ceva pe ici pe colo.....A iesit un tort delicios....

Ingrediente

Blaturi :
  • 2 oua
  • 2 albusuri
  • 140 g zahar
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 ml ulei
  • 160 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Blat de bezea :
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • stafide
  • nuca macinata
Crema de ciocolata si portocale:
  • 200 ml frisca lichida
  • 240 g ciocolata cu lapte
  • 20 g gelatina
  • 60 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
Crema de portocale :
  • 200 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • 200 g smantana
  • 30 g zahar
  • 60 ml suc de portocale
  • 20 g gelatina
  • coaja rasa de portocala
  • pulpa de la 1 portocala mare
Ornat :
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru un blat mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final compozitia in doua, dar eu am preferat sa le pregatesc pentru fiecare blat in parte. Coacem blaturile cam 15 minute la foc potrivit in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se dau la rece.

Crema de ciocolata : se pun intr-o craticioara 100 ml frisca lichida si ciocolata rupta in bucatele. Se tine la foc mic si amestecand continuu pana obtinem o crema. Se  adauga coaja rasa de portocala, apoi se da la racit. Se amesteca cu restul de 100 ml frisca batuta spuma tare si gelatina hidratata si diolvata la foc mic . Se da la rece.

Crema de portocale : Frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza cu zaharul si cele doua compozitii se omogenizeaza bine. Se adauga coaja arsa si pulpa de portocale. Gelatina se hidrateaza in suc pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic sa se dizolve. Se adauga in crema de frisca si smantana. Se da la rece.

Blatul de bezea : se mixeaza albusurile cu zeama de lamaie, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana ce obtinem o spuma consistenta. Se intinde in tava 26 cm detasabila tapetata cu hartie de copt.Se preasara deasupra stafidele si nuca macinata. Se da la cutor la foc mic pentru 1 ora. se scoate si se da la racit.

Asamblare :blat/crema de ciocolata si portocale/blat/crema de portocale/blat de bezea. Se orneaza cu 100 ml frisca batuta spuma tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Winter cake

Postat de Meea

Winter cake

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam...

Citeste continuarea

Tort Winter

Postat de LUK

Tort Winter

  Incepem prin a prepara bezeaua.Se bat spuma  albusurile cu zeama de lamaie si zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma tare.Se pune in tava de tort tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 22:36
iami iami..deliciosss
la 22.01.2011, 22:37
super arata
la 22.01.2011, 22:38
la 22.01.2011, 22:38
Ooooo, ce bine arata ! daca am ajuns printre primele ma pot servi merci !
la 22.01.2011, 22:52

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking