Tort "Zumzarel"

Postat de claudiaO in Torturi
6 Feb 2014 | 3416 vizualizari
Tort "Zumzarel"

In februarie 2013 baietelul meu a implinit 2 anisori si cum era topit dupa desenele animate "Stupul" m-am gandit sa ii fac un tort cu albinuta Zumzarel.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie, rom si coaja de lamaie
  • Crema:
  • 500 gr barnza dulce Dr. Oetker
  • 150 gr frisca batuta
  • 200 gr unt moale-grasime 82%
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr frisca batuta
  • bobite de ciocolata neagra
  • nuca de cocos galbena
  • ciocolata alba si neagra

Mod de preparare

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

 Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.

Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.

La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.

Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.

Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.

Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Zumzarel"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

La multi ani,Bunica!

Postat de Creatsa

La multi ani,Bunica!

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....

Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de mirela0911

Musuroi de cartita

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul mixand bine pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 13:16
ce frumos e!
la 06.02.2014, 13:30
la 06.02.2014, 13:35
la 06.02.2014, 13:38
ma bucur ca va place ; si piticului meu i-a placut
la 06.02.2014, 16:20
ce nu facem noi pt pitici sa va traiasca!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking