Torta della nonna (Tarta bunicii)

Postat de miremirc in Torturi
26 Noi 2012 | 16037 vizualizari
Torta della nonna (Tarta bunicii)

Ingrediente

  • Aluat :
  • 350 g faina 000
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • Crema :
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • Deasupra :
  • 40 g seminte de pin
  • 2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare

Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin... dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul.

Acest amestec de galbenusuri le turnam in fir subtire peste laptele fierbinte. Amestecam pana ce compozitia se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Aluat : amestecam faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul, apoi adaugam untul, iar la sfarsit oul intreg si galbenusul de ou.  Framantam foarte putin (pana cand omogenizam aluatul); invelim aluatul in folie alimentara, il asezam pe o farfurioara si dam la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce a trecut 1 ora, aluatul il impartim in 2 parti, din care una mai mare . Bucata mare de aluat o intindem in tava rotunda cu d= 26 cm (eu am reusit doar cu mainile si folosindu-ma de un sucitor micut, exact ca in pozele de mai jos). Trebuie sa ajunga aluat si pe margini.

Umplem cu crema rece si apoi acoperim cu cealalta bucata mica de aluat ramasa. Marginile de la primul aluat vor acoperi frumos aluatul de deasupra, pe care il vom intepa cu furculita din loc in loc

Deasupra asezam 40 g seminte de pin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 35 minute).

Lasam tarta sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra cu aroma de vanilie. Servim cu pofta, pentru ca este un adevarat deliciu ! :)

Sursa mea de inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Torta della nonna (Tarta bunicii)

Postat de postavaru

Torta della nonna (Tarta bunicii)

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se...

Citeste continuarea

Torta della nonna - Tortul bunicii

Postat de Corina33

Torta della nonna - Tortul bunicii

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 19:22
ce faina e! De cand tot zic ca o fac si eu
la 26.11.2012, 19:24
Wow, delicioasa!
la 26.11.2012, 19:31
la 26.11.2012, 19:34
am mancat in italia, e delicioasa
la 26.11.2012, 19:37
super

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking