Ingrediente
Ptr aluat:
- 300 g faina
- 1/2 praf de copt
- 120 g unt
- 170 g zahar
- 1 ou + un galbenus
- 1 varf de cutit de sare
- coaja rasa de la o lamaie
Ptr. crema:
- 750 ml lapte
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
- 100 g faina sau amidon
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de la 1/2 lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare
Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se toarna in alt castron si se lasa sa se raceasca.
Se prepara aluatul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga untul moale, coaja rasa de lamaie, oul intreg si galbenusul, zaharul si sarea. Se formeaza o bila si se da la frigider cel putin o ora.
Se intinde 2 treimi din aluat in forma de cerc care sa acopere o forma de tort si peretii acesteia, se aseaza in forma unsa si tapetata. Se toarna crema peste blat, iar restul de aluat se intinde si se taie diverse firme sau fasii care se pun peste crema. Se coace la foc potrivit 40 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta buna!
Inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna - Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|