Tortul bunicii

Postat de Anamaria7 in Torturi
12 Iul 2011 | 12090 vizualizari
Tortul bunicii

Mai o nectarina, mai o nuca, mai o crema fiina si uite cum se sarbatoreste implinirea miiiinunatei varste de 78 de ani a lu' buniiiii. Pe care o iubesc din toooot sufletul! :D

Ingrediente

  • Blat:   
  • * 8 oua   
  • * 160 gr zahar   
  • * 1 pliculet zahar vanilinat   
  • * 200 gr nuca   
  • * 5 lg faina   
  • * 2 lgt praf de copt   
  • * sucul si coaja de la o lamaie mica
  • Crema de nectarine:   
  • * 6 galbenusuri   
  • * 300 gr zahar   
  • * 225 gr unt   
  • * 1 baton de vanilie   
  • * 1 lg scortisoara macinata   
  • * 380ml lapte   
  • * 4 nectarine
  • Ornare:   
  • * 200ml frisca batuta   
  • * nectarine feliate

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm.

Blat:

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt si nuca macinata, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema de nectarine:

Fierbem laptele cu batonul de vanilie si lasam putin la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul si scortisoara, apoi turnam laptele (fara baton) si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi la foc mic si lasam sa se ingroase, apoi punem la racit. Intre timp scoatem untul din frigider sa fim sigure ca e la aceeasi temperatura cu crema. Il mixam pana devine cremos, apoi adaugam cate o lingura de crema, iar la final, nectarinele cubulete. Tinem crema putin la frigider.

Asamblare:

Taiem blatul in trei, umplem cu crema (mai multa pe stratul de jos) si ornam cu frisca si nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Torta della nonna - Tortul bunicii

Postat de Corina33

Torta della nonna - Tortul bunicii

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 14:55
La multi ani bunicii tale!
la 12.07.2011, 14:57
Multumesc mult, Miha! ma duuuc, ca ma asteapta nu ma pot abtine sa nu intru pe bucataras
la 12.07.2011, 14:59
La multi multi ani bunicii tale...imi place cum ti-a iesit tortul,dar nu pot remarca faptul ca blatul ti-a iesit grozav
la 12.07.2011, 15:04
Sa-ti traiasca bunica si sa fie sanatoasa! Cred ca a fost foarte mandra de nepoata ei
la 12.07.2011, 15:10
La multi ani bunicii tale,tortul e delicios

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking