Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Postat de mihaelar63 in Tortellini
24 Feb 2020 | 1370 vizualizari
Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate, doar asa ne putem etala stiinta si ...snobismul culinar. Succesul este fulminant. Nu stiu  pe unde am vazut eu reteta, posibil in ceva video. Pot doar sa va spun ca merita preparata.  Reteta din ciclu,din dragoste -pentru tortellini:D.

Ingrediente

  • 250 gr tortellini
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 1 lingura condiment uscat oglio,alio e peperoncino [patrunjel, usturoi si ardei iute ]
  • 2 oua
  • 1 cartof crud razuit
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • 2 linguri pesmet -prezemollo[ pentru iubitorii limbii italiene ]
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1lingura faina alba
  • 100 ml lapte
  • 100 gr gongorzola picanta
  • 100 gr cascaval afumat
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 crengute de busuioc verde

Mod de preparare

  1. Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare.
  3. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare.
  4. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana legate.
  5. Din compozitia cu carne formati mici perisoare pe care le puteti fierbe in apa clocotita sau sa le coaceti la cuptor.
  6. Eu am ales varianta prepararii perisoarelor la cuptor.
  7. Tapetati tava cu hartie de copt.Coceti micile bilute pana incep sa se rumeneasca.
  8. Separat intr-o tigaie incapatoare preparati sosul de branzeturi.
  9. Se pune untul impreuna cu uleiul sa se infierbante si se amesteca cu faina alba.
  10. Amestecati si diluati cu lapte. Sarati.
  11. Incorporati in sos gongorzola si cascavalul taiat marunt.
  12. Cand totul s-a omogenizat si ati obtinut un sos matasos se pune jumatate din busuiocul verde taiat fasiute.
  13. Condimentati cu pudra de chilli.
  14. Ramane sa puneti in sosul cald tortellini si micile perisoare.
  15. La servire decorati cu restul de busuioc -pentru prospetime. 
  16.    Buon Appetito !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu perisoare si sos gongorzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

Postat de simona72

Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

Ciupercile se spala si se taie in sferturi. Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se...

Citeste continuarea

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 18:55
Pe gustul meu...!
la 24.02.2020, 19:00
la 24.02.2020, 19:11
la 24.02.2020, 19:56
Direct la favorite!
la 24.02.2020, 20:08

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking