Ingrediente
- 300 gr spaghete
- 50 gr unt
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 linguri faina
- 350 ml lapte
- 100 ml smantana pt gatit
- sare dupa gust
- 1 praf de nucsoara
- 80 gr emmentaler ras
- 80 gr branza cu mucegai albastru si alb
- 50 gr branza cheddar picanta
- fulgi de chili
- optional: dulceata de ardei iute
Mod de preparare
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana se desface faina. Se adauga treptat laptele caldut in timp ce amestecam mereu cu telul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga sare si nucsoara dupa gust, smanatana pt gatit si amestecam. Se adauga si branzeturile, amestecam pana ce branzeturile s-au topit si sosul are consistenta dorita. Adaugam pastele fierte si scurse de apa, amestecam. Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Deasupra radem branza cheddar, pudram cu fulgi de chili si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 10-15 minute. Serviti spaghetele calde. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|