Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Postat de simona72 in Tortellini
29 Mai 2014 | 6635 vizualizari
Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Pentru iubitorii pastelor si a ardeilor iuti....

Ingrediente

  • 300 gr spaghete
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • 100 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 80 gr emmentaler ras
  • 80 gr branza cu mucegai albastru si alb
  • 50 gr branza cheddar picanta
  • fulgi de chili
  • optional: dulceata de ardei iute

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana se desface faina. Se adauga treptat laptele caldut in timp ce amestecam mereu cu telul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga sare si nucsoara dupa gust, smanatana pt gatit si amestecam. Se adauga si branzeturile, amestecam pana ce branzeturile s-au topit si sosul are consistenta dorita. Adaugam pastele fierte si scurse de apa, amestecam. Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Deasupra radem branza cheddar, pudram cu fulgi de chili si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 10-15 minute. Serviti spaghetele calde. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci

Postat de Corina33

Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci

Se curata si se feliaza ceapa si usturoiul, apoi se pun la calit in uleiul incins. Se adauga 3-4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa se innabuse. Intre timp se spala si se feliaza...

Citeste continuarea

Omleta cu tortelloni

Postat de MotanLaOale

Omleta cu tortelloni

Tortelloni se fierb 10 minute in apa cu sare si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun si tortelloni si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 11:58
vai ce buna trebuie sa fie..cu branza myamiii
la 29.05.2014, 12:01
la 29.05.2014, 12:02
la 29.05.2014, 12:17
Decivin la masa
la 29.05.2014, 12:22

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking