Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Postat de simona72 in Tortellini
29 Mai 2014 | 6611 vizualizari
Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

Pentru iubitorii pastelor si a ardeilor iuti....

Ingrediente

  • 300 gr spaghete
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • 100 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 80 gr emmentaler ras
  • 80 gr branza cu mucegai albastru si alb
  • 50 gr branza cheddar picanta
  • fulgi de chili
  • optional: dulceata de ardei iute

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana se desface faina. Se adauga treptat laptele caldut in timp ce amestecam mereu cu telul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga sare si nucsoara dupa gust, smanatana pt gatit si amestecam. Se adauga si branzeturile, amestecam pana ce branzeturile s-au topit si sosul are consistenta dorita. Adaugam pastele fierte si scurse de apa, amestecam. Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Deasupra radem branza cheddar, pudram cu fulgi de chili si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 10-15 minute. Serviti spaghetele calde. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Postat de Ina

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...

Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si sos Cheddar

Postat de mihaelar63

Tortellini cu sunca si sos Cheddar

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 11:58
vai ce buna trebuie sa fie..cu branza myamiii
la 29.05.2014, 12:01
la 29.05.2014, 12:02
la 29.05.2014, 12:17
Decivin la masa
la 29.05.2014, 12:22

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking