Tortellini cu prosciutto crudo si brocolli

Postat de Poliana in Tortellini
15 Feb 2013 | 7650 vizualizari
Tortellini cu prosciutto crudo si brocolli

Ce pot eu sa va spun despre mancarica asta este ca e tare buna, putin condimentata...insa daca e acompaniata de un pahar de vin rosu, merge struna :) Nu mai facusem de ceva vreme paste, si poftele nu-mi mai dadeau pace. A trebui sa rezolv problema, si am trecut repede la treaba. Am fugit la magazin sa iau tortellini, de mult visam la ei - dada, e prima data cand mananc tortellini acasa. Eram indecisa daca sa fie cu branza si spanac sau cu prosciutto, dar pana la urma am ales procsciutto, si mai departe vedeti voi ce-a iesit.

Ingrediente

  • 250 gr tortellini
  • 400 gr brocolli
  • 80 gr prosciutto
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • 100 gr urda(ricotta)
  • 50 gr cascaval ras

Mod de preparare

Tortellini ii punem la fiert in apa cu sare. II fierbem 6-7 minute, apoi ii scurgem de apa.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, punem cateii de usturoi si-i calim putin. Brocolli il spalam bine apoi il taiem marunt, marunt si-l adaugam peste usturoi. Lasam la calit, iar daca mai este nevoie adaugam putina apa pe parcurs. Cand brocolli s-a inmuiat suficient adaugam si urda ( asta am folosit eu, dar puteti pune si ricotta sau mascarpone ) smantana si laptele. Lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugam si tortellini si mai lasam la fiert 5 minute dupa care dam deoparte. Eu nu am condimentat cu nimic, tortellini erau deja suficient de sarati.

Incingem o alta tigaie in care vom praji usor prosciutto pe ambele parti, fara adaos de grasime.

Servim pastele cu prosciutto prajit si presaram cascaval ras din abundenta. Daca va place vinul...sa nu cumva sa-l lasati deoparte ;) Se pare ca eu l-a, omis in poze :D

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciutto crudo si brocolli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Postat de Ina

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...

Citeste continuarea

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Postat de mihaelar63

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2013, 13:01
la 15.02.2013, 13:02
Minunat Deci musai cu vin roşu
la 15.02.2013, 13:04
Da, super, chiar ca merge cu vinul rosu.
la 15.02.2013, 13:05
mie-mi place ce-a iesit merge chiar si fara vin
la 15.02.2013, 13:09
bun de mori

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking