Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Tortellini
28 Sep 2016 | 9951 vizualizari
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de rosii si sa ii gratinez putin. A iesit totul atat de bun si gustos, ca vreau sa repet reteta.

Ingrediente

  • 250 gr tortellini cu prosciuto proaspeti (sunt in vid la Lidl)
  • 1 ceapa
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 550 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem in tigaie.
Adaugam usturoiul curatat si taiat in doua.
Amestecam bine, presaram sare si piper, apoi oregano uscat.

Lasam sa fiarba 5-7 minute sosul, sa se ingroase putin, apoi tragem tigaia de pe foc.
Intr-o cratita punem apa cu sare, le transferam pe foc.
Cand apa clocoteste, dam drumul pastelor, le fierbem 7-8 minute.
Cand sunt gata, le scurgem bine, le turnam peste sos si le amestecam bine.
In doua vase potrivite de ceramica, punem pastele cu sos, in mod egal.
Cascavalul il amestecam cu parmezanul, presaram din el in ambele vase.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana branzeturile se topesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le servim calde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Postat de mihaelar63

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...

Citeste continuarea

Tortellini cu pui si patru branzeturi

Postat de mihaelar63

Tortellini cu pui si patru branzeturi

 Intr-o tigaie tip wok se soteaza usturoiul taiat feliute in ulei de masline . Imediat adaugati pieptul de pui taiat fasiute . Intre timp fierbeti tortellini respectand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2016, 20:43
Doua portii de prosciuto va rog....
la 28.09.2016, 21:09
Cred ca sunt grozavi!
la 28.09.2016, 21:22
Am preluat comanda Cleme
la 28.09.2016, 21:22
Andra, chiar au iesit super!
la 28.09.2016, 21:23
Foarte mult imi plac pastele astea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking