Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Tortellini
28 Sep 2016 | 5924 vizualizari
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de rosii si sa ii gratinez putin. A iesit totul atat de bun si gustos, ca vreau sa repet reteta.

Ingrediente

  • 250 gr tortellini cu prosciuto proaspeti (sunt in vid la Lidl)
  • 1 ceapa
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 550 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem in tigaie.
Adaugam usturoiul curatat si taiat in doua.
Amestecam bine, presaram sare si piper, apoi oregano uscat.

Lasam sa fiarba 5-7 minute sosul, sa se ingroase putin, apoi tragem tigaia de pe foc.
Intr-o cratita punem apa cu sare, le transferam pe foc.
Cand apa clocoteste, dam drumul pastelor, le fierbem 7-8 minute.
Cand sunt gata, le scurgem bine, le turnam peste sos si le amestecam bine.
In doua vase potrivite de ceramica, punem pastele cu sos, in mod egal.
Cascavalul il amestecam cu parmezanul, presaram din el in ambele vase.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana branzeturile se topesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le servim calde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Tortellini cu ricotta si spanac

Postat de RuxyRux

Tortellini cu ricotta si spanac

Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare...

Citeste continuarea

Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Postat de AlexTeacher

Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Lasati branza de capra si ricotta la scurs; Amestecati faina cu boia si gris; Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.09.2016, 20:43
Doua portii de prosciuto va rog....
la 28.09.2016, 21:09
Cred ca sunt grozavi!
la 28.09.2016, 21:22
Am preluat comanda Cleme
la 28.09.2016, 21:22
Andra, chiar au iesit super!
la 28.09.2016, 21:23
Foarte mult imi plac pastele astea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking