Ingrediente
- 250 grame de tortellini cu prosciutto
- 250 grame de șuncă (bacon, kaiser)
- 75-100 grame de unt
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 200-250 ml de smântână
- 50-75 grame de cașcaval
- 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe.
Se pune untul feliat în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, două linguri de ulei și când se topește, se adaugă șunca. Se prepară șunca la foc mic, până ce se rumenește ușor, apoi se adaugă smântâna condimentată cu sare și piper, după gust. Se mai lasă tigaia la foc mic, încă 3-4 minute.
Când pastele sunt fierte, se clătesc cu apă rece, se strecoară și se adaugă în tigaia cu șuncă și smântână. Se presară cașcavalul răzuit și se mai ține tigaia pe foc încă 3-4 minute, cât să se înmoaie cașcavalul. Se amestecă ușor toate ingredientele din tigaie, pentru uniformizare și apoi se răstoarnă în platou, pentru servire.
Se presară puțin pătrunjel tocat și se servește fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|