Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval

Postat de RODIMUR in Tortellini
6 Iun 2019 | 7859 vizualizari
Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval

Cum ne plac mult pastele, iar ardeii umpluți nu erau gata fierți pentru prânz, am făcut destul de repede acest preparat foarte gustos, excelent și la cină, dacă este cazul.

Ingrediente

  • 250 grame de tortellini cu prosciutto
  • 250 grame de șuncă (bacon, kaiser)
  • 75-100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200-250 ml de smântână
  • 50-75 grame de cașcaval
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe.

Se pune untul feliat în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, două linguri de ulei și când se topește, se adaugă șunca. Se prepară șunca la foc mic, până ce se rumenește ușor, apoi se adaugă smântâna condimentată cu sare și piper, după gust. Se mai lasă tigaia la foc mic, încă 3-4 minute.

Când pastele sunt fierte, se clătesc cu apă rece, se strecoară și se adaugă în tigaia cu șuncă și smântână. Se presară cașcavalul răzuit și se mai ține tigaia pe foc încă 3-4 minute, cât să se înmoaie cașcavalul. Se amestecă ușor toate ingredientele din tigaie, pentru uniformizare și apoi se răstoarnă în platou, pentru servire. 

Se presară puțin pătrunjel tocat și se servește fierbinte. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Tortellini cu sos alb

Postat de Steffy

Tortellini cu sos alb

Taiem sunca bucatele, iar cascavalul si branza le dam pe razatoare. Usturoiul il taiem marunt. Punem uleiul intr-o tigaie si calim usturoiul, peste care punem bucatile de sunca. Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Postat de Sidy

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita se taie cubulete si se pune la prajit. Cascavalul se rade. Mustarul se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2019, 23:05
Ce bunatate!
la 06.06.2019, 23:11
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 07.06.2019, 08:24
O bunatate!
la 07.06.2019, 08:37
Bune!
la 07.06.2019, 08:57

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking