Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei

Postat de AndrutzaP in Mancaruri de post
22 Mar 2016 | 2232 vizualizari
Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei

Tortellini, specifici italieni, imi plac foarte mult, dar nu am incredere in cei din comert. Asa ca incerc sa-i reproduc si sa fie si gustosi. Fiind post, am incercat sa-i gatesc cat mai simplu. 

Ingrediente

  • Aluat
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Compozitie
  • 100 g spanac congelat
  • 1/4 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei extravirgin
  • Sos
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei mari
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura bulion rosii
  • 2 ardei chilli uscati (mici)
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

   Faina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de apa calduta. Apa se incorporeaza usor, cu o furculita. Treptat, se adauga restul de apa si uleiul de masline si se framanta aluatul pe blatul de lemn. Cand nu mai puteti folosi furculita, incepeti sa-l framantati cu mana. Daca mai este nevoie, puteti completa sau ajusta cantitatea de apa, in functie de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat si intins, nu trebuie sa fie vartos. 

   Cat timp preparati compozitia de spanac, lasati aluatul la temperatura camerei, acoperit cu un servet curat.

   Pentru prepararea compozitiei, caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce acestea s-au inmuiat, adaugati spanacul decongelat si scurs foarte bine de apa. Lasati spanacul la foc mic, atat timp cat este nevoie incat sa nu mai aiba zeama. 

   Spanacul gatit se da la o parte de pe foc si se lasa la racit. 

   Coca se intinde pe masa de lucru si se imparte in 2 bucati. Din cele doua bucati de coca astfel formate se intind doua foi, cat mai subtiri. 

   Tortellini se formeaza astfel: pe prima foaie puneti gramajoare mici din compozitia de spanac. Incercati sa lasati 1-2 cm intre gramajoare, pentru a le putea taia si portiona. Apoi, asezati deasupra cea de-a doua foaie, in asa fel incat sa acoperiti integral gramajoarele de spanac.  Cu o furculita definiti usor fiecare gramajoara de spanac apasand usor pe marginile lor. Tortellini se taie individual cu un cutit foarte ascutit sau cu o rola de taiat pizza. 

   Tortellini astfel formati se fierb in apa cu sare. Lasati sa fiarba pana ce ies la suparafata toate bucatile.

   In timp ce tortellini se fierb pregatit sosul, astfel: Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de ulei si lasati-l sa se incinga foarte bine. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se lasa la calit 3-4 minute. Separat se amesteca bulionul de rosii cu pasta de ardei si 50 ml apa. Pasta astfel formata se toarna in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute. Se asezoneaza cu sare si cei 2 ardei chilli tocati marunt. 

   Tortellini fierbinti se servesc cu sosul de ardei iute. Daca nu ar fi post, am putea rade deaspura si 20 grame de parmezan.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Postat de panacris

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...

Citeste continuarea

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2016, 10:31
la 22.03.2016, 10:43
Ce gustos!
la 22.03.2016, 10:55
Cam bun!
la 22.03.2016, 10:55
sa sti
la 22.03.2016, 10:59

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking