Tortilla de cartofi si broccoli

Postat de vasy16 in Mancaruri de legume
26 Feb 2016 | 5022 vizualizari
Tortilla de cartofi si broccoli

Aveam de gand sa fac doar de cartofi insa cum prin frigider era un brocoli de ceva vreme m-am gandit sa il adaug la tortilla. A iesit foarte buna. De multe ori improvizez si mai adaug ardei sau spanac insa, intotdeauna cartoful este ingrendientul principal care nu poate lipsi. Se poate face una singura intr-o tigaie de diametrul de 24 cm sau 2 mai mici intr-o tigaie micuta de 12 cm. Eu am facut doua mici.

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • o ceapa
  • un brocoli mic
  • 6 oua
  • sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Se curata cartoful,ceapa si se spala broccoli.

Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit.

Uleiul a luat temperatura necesara pentru prajit adauga cartofii, ceapa si brocoli impreuna.

Presaram un pic de sare si lasam sa se prajeasca fara sa uitam sa mestecam destul de des pentru ca sa nu se arda sau sa se usuce.

Putem sa ii zdobim in tigaie cu lingura de lemn cand vedem ca s-au inmuiat.

ATENTIE: ii vrem fierti in ulei, sa fie moi fara sa se usuce sau sa se arda. Se bat ouale cu un praf de sare (nu multa sare pentru ca cartofi deja au luat sare in tigaie). Se scurg cartofii de ulei si se pune peste ouale batute.

Adaugam apoi in tigaia incalzita cu cateva picaturi de ulei si lasam sa se prajeasca la foc minim fara sa mestecam timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute intoarcem pe cealalta parte cu o farfurie si lasam alte 10 minute si scoatem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Postat de Mihaela11_jo

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor

Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2016, 18:50
la 26.02.2016, 19:15
buna, am mancat in Spania
la 27.02.2016, 22:12
ce bine arata

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking