Tortilla de patatas

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2012 | 6488 vizualizari
Tortilla de patatas

"Tortilla de patatas" sau "Tortilla española" este o delicioasa omleta spaniola cu cartofi...merge de minune cu o salata de legume!

Ingrediente

  • 4 cartofi noi mai mari
  • 6 oua
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol.

Batem ouale intr-un vas mai mare cu jumatate de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper. Adaugam peste oua cartofii prajiti, si amestecam usor.

In tigaia in care am prajit cartofii, punem 4 linguri din uleiul ramas (cel din bol), lasam sa se incinga si turnam usor amestecul de cartofii si oua rotind tigaia pentru ca amestecul sa se uniformizeze. Lasam pe foc 5 minute pana cand tortilla se rumeneste si se desprinde de pe marginea tigaii.

In acest moment avem nevoie de o farfurie mare care sa acepere tigaia.

Luam tigaia de pe foc si in mana pe care o vom utiliza sa tinem farfuria trebuie sa avem un prosop sau manusa de bucatarie pentru ca ne putem frige foarte tare, iar cand intoarcem tigaia pentru a trece tortilla pe farfurie, in momentul miscarii trebuie sa tinem tigaia inclinata in jos spre chiuveta si nu spre incheietura mainii pentru ca uleiul sau partea lichida din tigaie poate sa curga pe mana noastra.

Mai lasam cca. 4-5 minute sa se rumeneasca iar apoi este gata!

Se serveste calda sau rece, este la fel de buna oricum!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tortilla de patatas

Postat de stefy_a

Tortilla de patatas

- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari - se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute - cand au fiert se pun la scurs de apa - ceapa se curata de...

Citeste continuarea

Tortilla de patatas

Postat de simsim82

Tortilla de patatas

Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2012, 13:34
la 15.06.2012, 13:36
la 15.06.2012, 13:42
Gurita
la 15.06.2012, 13:42
Motan
la 15.06.2012, 13:50
Mi-e foame si mi-e caaaaaaaaaaaaaaaaaald

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking