Ingrediente
- 3 cartofi mari
- 6 oua
- ulei
- sare
Mod de preparare
1.Cartofii si ceapa se curata si se spala;
2.Cartofii se taie felii egale( nici groase, nici subtiri), iar ceapa se taie marunt;
3.Se pune ulei in tigaie, iar cand acesta este destul de incins se pun cartofii si ceapa (uleiul trebuie sa cuprinda cartofii);
4.Se lasa la prajit ( prajit e mult spus; se fierb mai mult in ulei);
5.Se amesteca din cand in cand (nu prea des pentru ca se zdrobesc);
6.Cand cartofii sunt gata( din ''fiert'') se pun cu tot cu ceapa intr o strecuratoare si se lasa la scurs de ulei;
7.Intre timp se bat ouale cu sare sau delicat (dupa preferinta);
8.Se pun cartofii scursi de ulei peste ouale batute;
9.Se pune pe foc o tigaie curata (fara ulei). Cand este destul de incinsa se pune compozitia de oua si cartofi si se lasa la prajit cateva momente;
10.Dupa o intoarceti pe partea cealalta astfel:
- se ia o farfurie de acelasi diametru cu al tigaii (sa ''intre'' in tigaie) si se pune deasupra pe tigaie(peste compozitie);
- se pune mana deasupra si se invarte (grija mare sa nu alunece);
- se pune din farfurie in tigaie sa se prajeasca si pe partea cealalta;
- se repeta procesul de cateva ori la foc mic ( sa se faca bine la mijloc; altfel ramane oul crud);
Se scoate pe o farfurie pe care a fost pusa in prealabil hartie de bucatarie pentru a se scruge de ulei.
Pofta mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla spaniola de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|