Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

Postat de nadina73 in Dulciuri
25 Iun 2010 | 15536 vizualizari
Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional

Mod de preparare

Blatul:

Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine

Crema :

Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat

Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade

Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Postat de Brindusa

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Dupa cum stie toata lumea, In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit. Incalzeste cuptorul la 180 C. Blatul: Cerne impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2010, 22:02
ti-a placut?eu cand am facut s-a mancat foarte repede
la 25.06.2010, 22:06
mai da ce rapida esti rocsida intradevar au avut si musafiri si sa topit rapidca lacustele
la 25.06.2010, 22:08
pai am vazut ca aparu o reteta de a ta si am zis sigur ai mai multe
la 25.06.2010, 22:50
adaugat la favorite binetele si 5 furculite de la mine
la 25.06.2010, 23:27
ce buna trb sa fie........

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking