Ingrediente
- Blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 100 g faina
- 4 linguri de cacao
- 1 praf de copt
- 1 fiola de vanilie
- Crema:
- 800 ml lapte
- 5 oua
- 200 g zahar
- 2 vanilii
- Caramel:
- 5 linguri de zahar
- Decor:
- -frisca-optional
Mod de preparare
Blatul:
Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine
Crema :
Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.
Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat
Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade
Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|