Ingrediente
Pentru blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 100 g faina
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
- 5 oua
- 800 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
Pentru caramel:
Mod de preparare
Dupa cum stie toata lumea,
In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand(amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.
Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina si laptele si mai bate putin.
Pune crema in cratita si imediat, in centru, blatul. Nu amesteca.
Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.
Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|