Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Postat de Brindusa in Torturi
17 Apr 2010 | 8358 vizualizari
Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

M-am gandit sa fac si eu acest tort. Pot spune ca e cel mai rapid tort pe care l-am facut vreodata. Ideile au venit de la Sabina, Miha, Gaby, Madi, etc

Ingrediente

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Dupa cum stie toata lumea,

In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand(amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.

Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina si laptele si mai bate putin.

Pune crema in cratita si imediat, in centru, blatul. Nu amesteca.

Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.

Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.

Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Vis de Iarna"

Postat de Ela68

Tort "Vis de Iarna"

Mod de preparare portocala confiata si sirop  : Pentru inceput, spalam portocala si o lasam sa fiarba doua trei minute astfel incat sa poata fi eliminata pelicula de ceara cu care...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2010, 19:15
super... tre' sa-l fac si yo
la 17.04.2010, 19:17
minunat
la 17.04.2010, 19:18
arata super vad ca toate il faceti , trebuie sa-l fac si eu.
la 17.04.2010, 19:27
rivka te-ai schimbat la fata,sa nu te recunosc,in topul bucatarasilor alaturi de rulada turceasca si tortul asta
la 17.04.2010, 19:33
tu vb ca nici eu nu te mai dibui printre atatea poze cu flori ce le tot schombi la avatar

faci deseara rulada? eu tot caut pe aici ceva ce sa prepar ca mi-e pofta de ceva dar pana la urma tot cartofi prajiti fac

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking