Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

Postat de nadina73 in Dulciuri
25 Iun 2010 | 15940 vizualizari
Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional

Mod de preparare

Blatul:

Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine

Crema :

Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat

Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade

Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Postat de Brindusa

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

Dupa cum stie toata lumea, In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit. Incalzeste cuptorul la 180 C. Blatul: Cerne impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2010, 22:02
ti-a placut?eu cand am facut s-a mancat foarte repede
la 25.06.2010, 22:06
mai da ce rapida esti rocsida intradevar au avut si musafiri si sa topit rapidca lacustele
la 25.06.2010, 22:08
pai am vazut ca aparu o reteta de a ta si am zis sigur ai mai multe
la 25.06.2010, 22:50
adaugat la favorite binetele si 5 furculite de la mine
la 25.06.2010, 23:27
ce buna trb sa fie........

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking