Ingrediente
- 6 oua,
- 300g.zahar,
- 2 linguri apa,
- 600g.faina,
- 1 praf de copt,
- 350g.frisca dulce,
- 3 kiwi,
- 10 capsuni,
- 3 jumatati de piersici din compot,
- 500g.masa de martipan roz (din comert);
Mod de preparare
1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.
2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.
3.Frisca se bate bine.
4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.
5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTUL INDRAGOSTITILOR" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|