TORTUL INDRAGOSTITILOR

Postat de Roda in Torturi
24 Mai 2009 | 21693 vizualizari
TORTUL INDRAGOSTITILOR

Este un tort sugestiv pe care il prepar de ziua indragostitilor, in luna februarie, care coincide cu ziua de nastere a nurorii mele.De obicei il imbrac in glazura de ciocolata, insa anul acesta am facut o exceptie si l-am acoperit cu masa de martipan roz.

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 300g.zahar,
  • 2 linguri apa,
  • 600g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 350g.frisca dulce,
  • 3 kiwi,
  • 10 capsuni,
  • 3 jumatati de piersici din compot,
  • 500g.masa de martipan roz (din comert);

Mod de preparare

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.

2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.

3.Frisca se bate bine.

4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala  apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.

5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde  cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORTUL INDRAGOSTITILOR" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

Postat de ianculubita

Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2009, 19:53
cand mai faci vin si eu
la 24.05.2009, 20:16
Nu am reusit sa postez fotografia, trebuie redimensionata, asa ca am trimis-o domnului administrator al site-ului;nici timpun nu am reusit sa ol postez.
Esti invitata .
la 24.05.2009, 20:50
Roda, gata si pozele, super tortuletul!
la 24.05.2009, 20:59
Multumesc.Mai am o problema.Am postat clatite cu mere si sos de ciocolata.aceasi problema am .Pana la urma trebuie sa invat singura sa redimensionez, nu-i asa?Multumesc pentru ajutor.
la 24.05.2009, 23:33
Roda, trebuie sa ai un programel cu care redimensionezi pozele. Dar daca le trimiti pe mail, chiar nu-i nici o problema, te ajutam noi cu placere

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking