Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 1 cana cu zahar pudra
- 10 linguri apa fierbinte
- 8 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 300g faina
- Crema
- 250 g crema mascarpone
- 200 ml iaurt
- 5 foi de gelatina
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 borcan compot de caise
- ornamente de martipan
- arome(coaja de lamaie,portocala,vanilie)
Mod de preparare
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min
Intr-un castron amestecam branza cu zahar,iaurt,arome,iar la sfarsit frisca batuta tare
Scurgem caisele din compot,le punem pe o farfurie,100ml de zeama de compot o punem intr-un bol si hidratam gelatina,o amestecam pe bain-marie sa se dizolve apoi o incorporam in crema de branza;
Blatul copt il decupam cu inelul in forma de inima(nu scoatem inelul)intepam blatul cu o furculita si-l insiropam cu zeama de compot ramasa;deasupra punem cateva linguri de crema,caisele intregi,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi.
Punem pe un platou tortul,scoatem inelul si ornam cu forme de martipan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|